Kramsvogel een Nederlandse wintergast

natuur-vogels-kramsvogel-4De kramsvogel hier in een park op zoek naar voedsel is een zangvogel uit de familie lijsters. De kramsvogel meet van kop tot staart ongeveer 25 cm. Deze vogel nestelt in bomen in parken  en loofbossen op zelfs op gebouwen.

Ze broeden in Scandinavië, het uiterste puntje van Groenland, Midden en Oost-Europese landen zoals Duitsland, Polen en Rusland maar ook in Zuidoost-Frankrijk, Noord-Italië, Slovenië en Kroatië.

Deze diashow vereist JavaScript.

De kramsvogel is een schaarse broedvogel, maar trekt door en verblijft ’s winters in Nederland en België in zeer grote aantallen. Ze komen dan vooral in open terreinen voor, vaak samen met andere vogels zoals kopeerwieken, spreeuwen en kieviten.
Tot 1975 ontbrak de kramsvogel als broedvogel in Nederland. De kramsvogel is in 2004 als gevoelig op de Nederlandse rode lijst gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *