Japanse Kwartel

natuur-vogels-kwartel-mercurius-2De Japanse kwartel (Coturnix japonica) is een vogel uit de familie van de Phasianidae (fazanten) die voorkomt in Zuid-Azië en Oost-Azië

Tegenwoordig zijn deze kwartels populaire volièrevogels. Ze kunnen zonder problemen in een gezelschapsvolière worden gehouden, maar zorg ervoor dat er meer hennetjes dan haantjes aanwezig zijn.

natuur-vogels-kwartel-3De mannetjes kunnen het onderling namelijk niet altijd zo goed vinden en ze jagen continu achter de vrouwtjes aan.

Het is een kwartel die zich graag schuilhoudt tussen de beplanting dus zorg ervoor dat ze in de volière beschikking hebben over planten. Meest geschikt hiervoor zijn flinke, overhangende struiken. Ze houden zich vooral op de bodem van de volière op, waar ze hun voedsel bijeenscharrelen. Het zijn doorgaans rustige vogels die graag een zandbad nemen nemen.

natuur-vogels-kwartel-1Japanse kwartels voeden zich met verschillende soorten zaden en insecten. In een volière hoeft u ze normaal niet apart te voederen want ze eten alles wat de andere vogels laten vallen.

 

Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *