Laat Groningen een van haar historische panden slopen?

groningen-hereweg-pino-1“Volgens ons, en vele stadjers met ons, is de ‘Pino’ (het pand aan de verlengde Hereweg 97) een historisch waardevol pand, dat niet gesloopt zou moeten worden. Dit pand is het laatste stukje van de authentieke omgeving Sterrebos, de rest is al gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In 2012 is de Pino gekraakt, om het gebouw te redden van verpaupering en er een sociaal centrum van te maken. Hier komen nu al jaren veel mensen langs om mee te doen met activiteiten. Zo wordt er elke week duurzaam gekookt voor een kleine prijs, zijn er spelletjesavonden, filmavonden, discussieavonden, live muziek en meer. Als de Pino blijft bestaan zien wij dit als een win-win situatie. Want én een historisch pand wordt behouden, én het college krijgt wat ze wil: mensen in de wijk worden sociaal en cultureel geactiveerd.”

De Partij voor de Dieren stelt daarom schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders over de sloop van de Pino.

moskee-1“Het lijkt alsof de gemeente er een handje van heeft om historische, markante gebouwen te slopen voor iets nieuws.” aldus Partij voor de Dierenraadslid, Gerjan Kelder. “Denk bijvoorbeeld aan de Witte Boerderij in Park Selwerd, de Finse school aan de Helper Westsingel 96 en nu dus de Pino. Allemaal panden die wij liever hadden behouden.”

4 gedachten over “Laat Groningen een van haar historische panden slopen?

  1. De witte boerderij!! In de jaren ’60/’70 gebruikt als kerk. Het pand wordt nu toch weer heel goed en zinvol gebruikt? Waarom dan slopen? Slopen kan altijd nog, bijv. als het helemaal af is en er al een hele tijd niets meer mee gebeurt!

  2. Wat is het plan om dit tegen te houden? namen van de desbetreffende raadsleden bekend maken? Aan de schandpaal nagelen? ik zou er niet vies van zijn. Onze mooie stad Groningen wordt beroofd van al haar cultuur, geschiedenis en generaties aan verhalen die gepaard gaan met deze gebouwen. Wat geeft deze omhoog gevallen aandachts arme op geld beluste raadsleden het recht om ons van onze identiteit te beroven. Deze generatie zal beslissen of de volgende generatie nog geschiedenis zal kennen. Zoek de publiciteit of maak het zo gek dat je publiciteit krijgt, daar zijn ze het bangst voor.

  3. Er zijn verkiezingen geweest, er is gestemd en hier moeten we het mee doen. Veel raadsleden zijn import narcisten en hebben dus niets met Groningen. Het enige wat een betrokken stadjer kan doen is uitzoeken of gerechtelijke stappen een optie zijn om dit soort zaken tegen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *