Laat Moti Rymarczuk juist spelen

muzikantenMoti Rymarczuk,de bekendste straatmuzikant van Groningen heeft een conflict met de gemeente Groningen. De zanger weigert namelijk een boete te betalen die hem in 2013 door een stadswacht is opgelegd. Nachtburgemeester Chris Garrit vraagt aandacht in deze kwestie en  bepleit dat er in Groningen om de paar jaar enkele “stads-straatmuzikanten” aangesteld mogen worden  die vervolgens overal en altijd alle vrijheid krijgen (mist geen overlast veroorzakend) om te mogen spelen naar volle hartelust. De hele brief: klik hier

Eén gedachte over “Laat Moti Rymarczuk juist spelen

 1. Moti is wel de bekenste maar de beste? NEE!
  Bij een goede muzikant hort zelfgeschreven liedjes.
  Als je dertig jaar lang op straat coversliedjes zingen, bedelen, herrie maken, slapen etc etc dan wordt je vanzelf bekend, heeft niets met je muziek kwaliteiten te maken.
  na dertig jaar covers, covers, en nog meer covers muziek op straat te zingen, wordt echt hoogste tijd voor een zelfgeschreven liedjes.
  En een nieuwe repetoire.
  En nedelands leren, natuurlijk want als je in een land (wilt) wonen en werken is het minste die je kan doen om de inwoners van dat land, in dit geval nederland, je dankbaarheid en of respect te tonen is hun taal te leren.
  En het wordt tijd dat Moti weet dat bij rechten hoort ook plichten!
  En het wordt ook tijd dat moti weet dat niet alleen in nederland, maar ook in rusland en in israel waar hij geboren en opgegroeid, op straat muziek maken heb je een vergunning nodig.
  Met de open brief d.d. 21.december 2014 aan de college burgemeester van groningen erkend de nachtburgemeester van groningen Chris Garrit dat alleen de burgemeester van groningen die iemand als stads nachtburgemeester, dichter, straatmuzikant officiel kan benoemen.
  Om een stads nachtburgemeester, dichter, straatmuzikant te worden moet men kan bewijzen dat zijn/haar werk of aktiviteiten een bijdrage leveren aan de groningse en of nederlandse cultuur.
  Dit is bij moti absoluut niet het geval!
  Dertig, veertig of honderd jaar covers liedjes zingen is beslist niet met groningse laat staan nederlandse cultuur te maken.
  Dus beslist geen bijdrage aan groningse of nederlandse cultuur.
  Inmiddels heeft Chris Garrit & co omdat geen respons van de groningse college burgemeester op zijn open brief moti op eigen houtje tot de eerste stads straatmuzikant van groningen.

  Een heel merkwaardige aktie van de (voormalige) nachtburgemeester van groningen.
  En dat hij ook met moti zaak/boete bemoeien is ook merkwaardig te noemen.
  Een nachtburgemeester die bezighoudt met daglicht zaken.
  Denkt Chris Garrit soms dat hij behalve de (voormalige) nachtburgemeester ook de stads ombudsman of zo?
  Inmiddels heeft de rechter besloten de boete/zaak van moti wegens gebrek aan bewijs te seponeren, en hoeft moti de boete niet te betalen.
  Geen 100% vrijspraak, maar moti hoeft de boete niet te betalen.
  Ik ben blij voor moti dat hij de boete niet hoeft te betalen.
  Ik ben blij voor moti dat een rechter ook gewoon een mens die net als moti fouten kan maken.
  Stel je voor dat dezelfde rechter eerst met de mensen die op de vismarkt en herestraat voor de uitspraak gesproken te hebben dan was hij zo goed als zeker tot een andere conclusie/uitspraak gekomen.

  Ik weet wat ik over heb.

  Met vriendelijke groet.

  Afz. Een nuchtere noorderling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *