Landelijk karakter Paddepoelsterweg verder aangetast

In verband met de bouw van de Feringa Building op het Zernike wordt de Paddepoelsterweg tijdelijk gebruikt om fietsers naar het Zernike om te leiden waar zelfs een extra fietsbrug bij de Penningsdijk is aangelegd. Het landelijk karakter is hiermee teniet gedaan, immers velen uit de wijken Paddepoel en Selwerd genieten al wandelend, fietsen of sporten van het landelijk karakter en wordt de natuurlijke omgeving verder aangetast. Met de omleidingsroute kon men weten dat de verkeersstromen in gedrang kwamen. Een omleiding die zonder enige voorkennis is gerealiseerd en nu wordt aangepast met de aanleg van een voetpad. Begrijpelijk dan ondermeer het Wijkplatform Selwerd zich zorgen maakt want met 7000 tot 8000 fietsers per dag tijdens de spits is de wandelaar niet meer veilig. Met al deze ingrepen is het de komende jaren gedaan met de rust en met de aanleg van zoveel infrastructuur is van tijdelijkheid geen sprake meer. 

Toch een vreemde constatering dat bij de toewijzing van de omleidingsroute via de Paddepoelsterweg de burgers niet gehoord worden, de verkeersstromen in relatie met het gebruik van de Paddepoelsterweg niet zijn gewogen en dat nu een omgevingsvergunning aangevraagd wordt voor een voetpad halfweg Zernike. 

Jammer dat een van de weinige rustplekken grenzend aan de wijken Paddepoel en Selwerd zo wordt aangetast.

2 gedachten over “Landelijk karakter Paddepoelsterweg verder aangetast

  1. Ik herinner me GroenLinks nog in de oppositie in de jaren negentig. De PvdA kon geen scheet laten of ze zaten er bovenop. Er was toen wel inspraak!. Moet je nu, onder GLbewind, om komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *