Leerlingen Gomarus en wethouder Gijsbertsen verrassen bewoners Patrimonium

Het Gomarus College, vestiging Magnolia, was vanmiddag 28 actief in verzorgingscentrum Patrimonium in de Groninger wijk Selwerd. Rond feestdagen als Pasen wanneer iedereen met familie of vrienden bij elkaar komt, voelen veel ouderen zich extra eenzaam en soms zelfs vergeten. Samen met De Riki Stichting brengt onder meer het Gomarus College hier verandering in en zet zich daarom als maatschappelijke stage hiervoor in. Zo weten de ouderen dat er aan hen gedacht wordt. Met deze jaarlijks terugkerende paasactie wil de Riki Stichting ook jong en oud dichter bij elkaar brengen en anderen oproepen ouderen in hun omgeving aandacht te geven.

Naast het schilderen van eieren werd er samen met de jongeren diverse spelletjes gespeeld waaronder sjoelen. Ook de Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen kwam langs en verraste bewoners met het uitreiken van een paaspakket.

Een pluim voor deze jongeren voor het verzorgen van een fantastische middag waar de bewoners nog lang van zullen nagenieten. Namens leerlingen, bewoners en de wethouder; Een vrolijke Paasgroet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *