Lefier hernoemt Rabotoren Paddepoel tot ‘Polaris’

Jongerenhuisvesting Rabobanklocatie Paddepoel

Polaris

Het voormalige kantoorpand van de Rabobank aan Pleiadenlaan 8 in Paddepoel is door woningcorporatie Lefier aangekocht met als doel er jongerenhuisvesting te realiseren. Deze locatie vormt, samen met het voormalige GAK-gebouw aan de andere zijde van het plein, één van de vier deelgebieden die stadsbreed zijn aangewezen voor een clustering van jongerenhuisvesting.
Het uitgangspunt is om in de toren circa 120 zelfstandige wooneenheden voor jongeren te realiseren. Lefier heeft de locatie de naam ‘Polaris’ gegeven. De Plejaden (of Pleiaden) of ook genoemd Zevengesternte is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit ca. 130-500 sterren. Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk (Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster)

Planning (onder voorbehoud)

De voorlopige verwachting is om in 2014 met de bouw te starten en de wooneenheden in 2015 op te leveren. De plannen zijn nog in de ontwikkelfase en staan nog niet vast.

(bron: gemeente groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *