Lente verdringt geleidelijk de winter

natuur-vogels-meeuwen-ijs park selwerdVandaag één van de betere dagen, volgens de weer goden. Nattte sneeuw, lichte vorst maar ook geleidelijk opklaringen. In de ochtend wordt het ook in het noordwesten droog en volgen er perioden met zon. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en plaatselijk kunnen deze tot een regenbui uitgroeien.

 

De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 10 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. In de avond draait de wind naar oostelijke richtingen.

Komende nacht is het wisselend bewolkt. De minima liggen onder de bewolking rond +2 graden, als het langer opklaart kan het 1 of 2 graden vriezen. Er staat in het algemeen weinig wind, maar op de Wadden staat een oostelijke wind die toeneemt tot (vrij) krachtig.

natuur-bloemen-crocussen in bloeiDinsdag overdag trekt een gebied met af en toe regen langzaam van het zuiden uit over ons land noordwaarts. In de middag is er in het zuiden kans op enkele opklaringen. Daar kan een enkele bui ontstaan. In de avond kan in het noorden wat (natte) sneeuw vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 3 in het uiterste noordoosten tot 10 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt in het noorden uit oostelijke richtingen, in het zuiden uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *