Liefde en sex moet wijken voor studie tijdens KEI-week

universiteit-mensen-1Nieuwe eerstejaars worden tijdens de KEI-week voortaan niet meer voorgelicht over liefde en seks, maar over het combineren van hun studie met een sport, bijbaan of bestuursfunctie bij een vereniging.

Het voorlichtingsevenement Fatal Attraction, met workshops en colleges over liefde, seks en relaties, wordt omgedoopt tot The KEI to your future.‘Daarbij staan studeren en het combineren van studie en nevenactiviteiten centraal. KEI-lopers worden met workshops en lezingen door succesvolle ondernemers en sporters voorbereid op hun studententijd in Groningen’, aldus het KEI-bestuur.

De focus ligt bij de eerstejaarsevenementen steeds minder op studentenleven en meer op studeren. De universiteit wil van het feestimago van de stad af, om de studierendementen omhoog te schroeven. De grootste studentenverenigingen besloten eerder al onder druk van het universiteitsbestuur om tijdens scholierenfeesten de bezoekers te informeren over studieondersteuning en het combineren van verenigingsleven en opleiding. Het KEI-bestuur gaat daar nu in mee.

onderwijs, keiweek 2012, kei parade

Naast het nieuwe KEI-programma heeft het bestuur ook het thema van de introductieweek aangekondigd. ‘Met ‘Colour your KEI’ wordt de komende KEI-week weer in een nieuw jasje gestoken, waarbij de eigen invulling van de KEI- week het achterliggende thema is. Iedereen kleurt de KEI-week en zijn studententijd in zoals hij of zij dat graag wilt.’

Bron: UK Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *