Loting Tweede OnsBasisinkomen wordt een spannende eindsprint

nederland 2015, groningen, centrum, koningsdag, coehoornsingelSinds 1 juli ontvangt Frans Kerver als eerste Nederlander een basisinkomen. Een jaar lang krijgt hij 1000 euro op zijn rekening gestort van de stichting MIES. Meer dan 500 particulieren doneerden 5 tot 500 euro op de crowdfundingsite van de Oneprocentclub. Ondertussen heeft het campagneteam niet stil gezeten. Op donderdag 10 september loopt de campagne voor het Tweede @OnsBasisinkomen af. Dan zijn de maximale 100 dagen verstreken. Om de volle 12.000 binnen te halen is er een forse eindsprint ingezet. De afgelopen 5 dagen is er meer dan 2500 euro opgehaald, de teller stond zaterdagavond op 9.555 euro. Het wordt dus spannend of de finish zonder kleerscheuren wordt gepasseerd.

Loting van het Tweede Basisinkomen
Het Tweede OnsBasisinkomen zal worden verloot onder de meer dan 1600 aanmeldingen. Hiermee komt het principe van de onvoorwaardelijkheid volledig tot zijn recht. Een basisinkomen is een vast bedrag dat geschonken wordt in vertrouwen dat mensen zelf het best weten hoe ze hun geld zinvol kunnen besteden. Het regelt solidariteit in vrijheid, en maakt een geldverslindende bureaucratie overbodig. Het campagneteam belooft een live uitzending van de loting van het Tweede OnsBasisinkomen in een daverende avond.

ShareShop
OnsBasisinkomen heeft afgelopen zaterdag een Shareshop geopend op Tuinindestad. Kleren, boeken, kunst, tuingereedschap, lampen, snuisterijen, een heel ratjetoe. Je kan er lekker (droog) snuffelen. De prijs van wat je meeneemt bepaal jezelf. Spullen inbrengen mag ook. Kijk voor openingstijden op http://www.detuinindestad.nl/

Meer info en donaties op http://onsbasisinkomen.nl/
actuele stand Facebook: https://www.facebook.com/OnsBasisinkomen

Info over basisinkomen: http://basisinkomen.nl/wp/wat-is-een-basisinkomen/

Twitter: @OnsBasisinkomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.