Kunstenaar Lucius

Lucius had zijn atelier sinds kort in Trefkoel in de wijk Paddepoel. Gedwongen door de sloop van Trefkoel is Lucius zijn atelier nu gehuisvest aan de Zwarteweg in Groningen.

 

Lucius (1952) woont sinds 1974 in Groningen. Hij studeerde psychologie en Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed vrijwilligerswerk en reisde o.a. in Afrika en maakte een wereldreis. Het kunstenaarschap trok hem vanaf heel jong. Hij vond zijn eigen uitdrukkingsvorm pas in 1995 en kon toen definitief kiezen voor de schilderkunst. Lucius is autodidact, iemand die door zelfstudie zijn kennis heeft verkregen dus.

Een fotoimpressie: klik hier

Hij presenteerde zichzelf in 1997 als professioneel kunstenaar in zijn geboortestad Oldenzaal met de expositie Grondlijnen, in museum Het Palthehuis. Lucius vierde zijn 50e verjaardag met de tentoonstelling LUCIUS MáximaAL bij Kunstlievend Genootschap Pictura, te Groningen. Een schitterende serie van Prinses Maxima heeft hij onder de aandacht gebracht bij ons Koningshuis. De correspondentie hierover kunt u nalezen op zijn website.

‘Strevend naar harmonie verzoent hij emotie en verstand [..]. Zoekend en ontdekkend schuift hij het figuratieve in het abstracte en verkent daarin de grenzen; of ontkent ze’. (jan bijker, collectioneur)

 

In 2009 was Lucius genomineerd voor de landelijke kunstprijs ‘Het Vierkante Ei’ van de Volkskrant met zijn schilderij: in grijs met rood en blauw (compositie nr. 142).

Alles over deze kunstenaar: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *