Luisterwijk Tuinwijk Groningen een groot succes

nederland 2016, groningen, tuinwijk, luisterwijk

De initiatiefnemers en de organisatie van Luisterwijk in de Tuinwijk kunnen terug kijken op een succesvolle Luisterdag waar op verschillende plekken in de wijk grote en kleine muzikale optredens waren te ontdekken. De opening vond vanmiddag plaats in Tuinpad met een optreden van het Huis-Tuin-en Keukenkoor onder leiding van Liesbeth van Hoffen.

We vervolgden onze weg naar de Vindicatstraat voor een vleugel huiskamerconcert en vroegen ons af hoe komt een vleugel op een zolderkamer terecht. Dat werd even uit de doeken gedaan en het bleek een heel getakel geweest te zijn.

Fotograaf Jan Hendrik van der Veen bezocht de bekende zanger Bert Hadders in Bert’s Muziektuin.

In de Tapijtkevertuin aan de Concordiastraat een volle huiskamer die genoot van een optreden van de Carole King Singers. (Ynte Visser & Denise Montagne, zang, Jan Veenkamp op de toetsen en Gertjan Aalders dobro.

tuinwijk-luisterwijk-6

In de kindermoestuin aan de Klaas de Vriesstraat klareon en folkmuziek met Femke van Dijk op de klarinet en Eric de Jong op de accordeon.

Naast deze optredens waren de drommels te horen op het Vensterschoolplein. Verzorgde  Lianne van Gemert een optreden op het binnenplein aan de Fruitstraat. Het Huis-Tuin- en Keukenkoor verzorgde nog een optreden in het amfitheater achter de Bekenkampschool. In de Radijsstraat een huiskamerconcert met het duo Inge Muntendam, viool en Pieter Pilon piano en een muziekensemble van Laura Krul.

De middag werd onder het genot van een drankje afgesloten met een optreden van een Dixieland band. Kortom; Tuinwijk daar zit muziek in!

Meer foto’s: klik hier

nederland 2016, groningen, tuinwijk, luisterwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.