Marit Kuypens winnares sportstimuleringsprijs

sportstimuleringspijzen-1Vanavond,19 februari reikte wethouder Paul de Rook de sportstimuleringsprijs en sportpenningen voor het jaar 2014 uit met uiteindelijk winnares Marit Kuypens. Deze 16-jarige volleybalster speelt in de Eerste Divisie met haar club G.S.V.V. Veracles.  De andere genomineerden voor de prijs waren schaatser Marcel Bosker en atleet Lars van Hoeven. De uitreiking van de sportprijzen vond plaats r in ‘De bovenkamer van Groningen’ in de gerestaureerde watertoren.

Marit Kuypens
Deze 16-jarige volleybalster speelt in de Eerste Divisie met haar club G.S.V.V. Veracles. Ook komt Marit uit voor het RTC- Volleybal. Hiermee heeft ze in 2014 twee keer een zilveren medaille behaald bij internationale toernooien. Marit doet naast zaalvolleybal ook aan beachvolleybal.

Ze heeft zes NK ’s beachvolleybal onder de 18 gespeeld en is hier zelfs tweede geworden. Dankzij haar goede prestaties van afgelopen zomer is ze geselecteerd voor de nationale beachvolleybalselectie.

Marcel Bosker (niet aanwezigsportstimuleringsprijzen- marcel bosker-1 i.v.m. wedstrijden in Polen)
Marcel Bosker is één van de genomineerden. Hij is 18 jaar, lid van IJsvereniging Groningen en traint bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC) I-skate in Groningen. Bosker groeide op in Zwitserland en kwam al op zijn 14e in zijn eentje naar Groningen om zich volledig te richten op het schaatsen. Hij behaalde verschillende eerste plaatsen bij nationale en internationale juniorenwedstrijden en nam onlangs deel aan het NK allround waar hij als 17e eindigde. Zijn doel is om mee te doen aan de volgende Olympische Winterspelen in 2018.

Lars van Hoeven
Ook de 15-jarige Lars van Hoeven is in de race voor de sportstimuleringsprijs. Hij is lid van de RTC-loopacademie Noord en traint in Groningen. Afgelopen jaar liep hij een Nederlands record op de 400 meter voor jongens onder de 16 jaar. Van Hoeven werd ook kampioen op de 800 meter en won zilver op de 300 meter bij het Nederlands Kampioenschap onder de 16 jaar. Bij de jongens onder de 18 jaar eindigde hij al twee keer op de tweede plaats op de 400 meter, ondanks zijn nog jonge leeftijd.

 

Sportpenningen
Naast de sportstimuleringsprijs reikte wethouder Paul de Rook ook tien gemeentelijke sportpenningen uit. Negen daarvan zijn gegaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2014.

De Brug

De tiende penning is de sportpenning voor de breedtesport. Het college heeft besloten deze uit te reiken aan stichting de Brug. Dat is een organisatie die zich sinds jaar en dag inzet voor sport en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een extra reden om stichting de Brug in het zonnetje te zetten is het feit dat ze in 2015 het 40-jarig bestaan viert.

De gemeente vindt het belangrijk om sporters die in de stad wonen of trainen te waarderen voor hun prestaties en jonge talenten aan te moedigen. Ook hecht de gemeente eraan om mensen en organisaties te waarderen voor wat ze doen voor de breedtesport. De sportstimuleringsprijs voor jong sporttalent bestaat sinds 1991. De prijs is een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van € 1250,-.

Alle foto’s: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *