Mark Boumans waarnemend burgemeester Ommen

nederland 2015, groningen, centrum, provinciehuis, verkiezingsuitslag, martinikerkhofCommissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer mr. M. Boumans  als waarnemend burgemeester van Ommen aangesteld. Hij begint op 20 oktober met zijn werkzaamheden.

Mark Boumans (Oosterhesselen, 1974) was gedeputeerde in de provincie Groningen met verkeer en vervoer in zijn portefeuille. Daarvoor was hij vier jaar burgemeester van Haren en een jaar wethouder voor de VVD in Meppel.

Verder hij is vier jaar gemeenteraadslid in Groningen geweest en lid van Provinciale Staten in Groningen, een functie die hij op dit moment ook vervult. Boumans studeerde juridische wetenschappen in Groningen en haalde zijn master of public management aan de Universiteit Twente.

Waarnemer
De Commissaris heeft gekozen voor een waarnemer in Ommen, omdat Marc Jan Ahne op 22 september 2015 zijn ontslag heeft aangeboden. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen, heeft de Commissaris van de Koning besloten om een waarnemend burgemeester aan te stellen.

De Commissaris van de Koning heeft met de fractievoorzitters uit de raad en met het college gesproken. Daarbij heeft ze de raad in staat gesteld om haar wensen omtrent de aan te stellen waarnemer te uiten. Met deze wensen in het achterhoofd heeft de Commissaris de heer Boumans verzocht om het waarnemend burgemeester voor langere tijd op zich te nemen.

Bron: Gemeente Ommen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *