Marokko winnaar Afrika cup Selwerd

nederland 2014, selwerd, de parrel, africa cupOp zaterdag 31 mei 2014 organiseerde Stichting Generations het Africa-cup 2014 voetbaltoernooi  op het  Sportpark De Parrel in Selwerd. Een ‘Multiculturele editie’, waarin iedereen kon meedoen.  Afrika was van oost tot west en van zuid tot noord vertegenwoordigd door tien deelnemende teams.

Winnaar werd het team uit Marokko met oud profvoetballer Said Bakkati gevolgd door Nigeria en Congo. Zij kregen de prijzen uitgereikt van de nieuwe wethouder sport Paul de Rook die de halve en finale bijwoonde. Alle foto’s van de middag: klik hier

De teams speelden voor het goede doel. Marokko schonk de opbrengst als bijdrage aan de nieuwe moskee in Park Selwerd. Congo speelde voor de stichting Urgentie Milieu Hygiëne in Afrika (UMHA). UMHA is een multiculturele organisatie die informeel werkt met korte communicatielijnen en die er een conceptuele lange termijn filosofie en een innovatieve en creatieve manier van denken op na houdt. De stichting wil moderne, innovatieve oplossingen (zowel materialen als kennis) aangaande veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen, afvalmanagement, energie en het milieu in het algemeen vanuit Nederland naar Afrika brengen.

De organisatie was in handen van Stichting Generations. Zij zetten zich in voor een netwerk tussen afrikanen en hun medebewoners hier en waar het nodig is in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *