Martinitoren “d’ Olle Grieze” speelt wenslied op verzoek

Het Carillon van de Martinitoren in Groningen speelt op zaterdag 18 december van 11:00 tot 12:00 uur, en daarna iedere zaterdag in januari van 11:00 uur tot 12:00 uur verzoeknummers. Weet u het nog? Vorig jaar klonk zelfs het Fries Volkslied vanuit het Carillon op verzoek van studentenvereniging Bernlef. En dat allemaal voor een goed doel! 

De verbindende kracht van het Carillon is in de stad eeuwenoud en juist in deze tijd extra nodig. Doordat ieder die wil een verzoeknummer in kan dienen voor zichzelf of voor een ander willen we deze oude vorm nieuw leven inblazen.

De Carillonactie is een initiatief van de Stichting Martinikerk Groningen in samenwerking met de Vereniging Vrienden Martinikerk. Enerzijds om iedereen uit Stad en Ommeland een hart onder de riem te steken en anderzijds om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar zijn de opgebrachte donaties bestemd voor onderhoud van het Hoofdorgel in de Martinikerk te Groningen. Dit beroemde, deels door de legendarische orgelbouwer Arp Schnitger geconstrueerde orgel en door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘het mooiste orgel van Nederland’, heeft onderhoud nodig en daarvoor zijn donaties zeer welkom!

Hoe werkt het?

Vanaf de start van de actie op zaterdag 18 december kan ieder die wil, een bedrijf, organisatie of particulier, via de website van Stichting Martinikerk Groningen,  of  per e-mail: [email protected] een verzoeknummer aanvragen. Vermeldt daarbij waarom u dit nummer aanvraagt, voor wie en welk bedrag u hiervoor wilt doneren. Het lied van de hoogste bieder per week wordt speciaal voor u ingestudeerd door stadsbeiaardier Maurits Bunt en als startnummer gespeeld op de door u gekozen zaterdag in januari om 11:00 uur. Let op: het verzoeknummer moet minimaal zeven dagen van te voren worden aangevraagd. Na dit unieke startnummer kunnen ook nog ter plekke op de Grote Markt liederen worden aangevraagd uit een speciale verzoeknummerlijst. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *