Max van der Berg pleit voor nationale aanpak aardbevingsproblematiek

Nieuwjaarsreceptie Provincie-3292Een druk bezochte nieuwjaarsreceptie vandaag in het Provinciehuis in Groningen. De aardbevingsproblematiek verdient volgens de commissaris der Koning een breed gedragen nationale aanpak. Het Rijk moet de kant van de Groningers kiezen en een publieke organisatie tot stand brengen, die zorgt voor bouwnormen, arbitrage, dorps- en stadsherstel en steun aan de bewoners. Dat benadrukte commissaris van de koning Max van den Berg tijdens zijn nieuwjaarstoespraak vandaag in het Provinciehuis.

Veiligheid voorop
Niet de schatkist, maar de veiligheid moet vooropstaan bij de gaswinning in onze provincie, aldus de commissaris. Volgens hem is daarvoor meer nodig dan wat minister Henk Kamp voorstelt. Verder noemde Max van den Berg in zijn speech enkele initiatieven die gestart zijn om het leven in het aardbevingsgebied veiliger te maken, zoals de bouw van het aardbevingsbestendige woningcomplex Bederawalda in Bedum.

Bijzonder
In zijn toespraak stond de commissaris ook stil bij de zaken die Groningen bijzonder maken, zoals bijvoorbeeld het muziekevenement Noorderslag, het onderzoek naar duurzame energie van de Energy Academy en de komst van Google naar de Eemshaven. Tot slot riep hij de aanwezigen op om vooral te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 18 maart 2015.

Lees meer in de volledige nieuwjaarstoespraak ( PDF-bestand, 14 KB) van de commissaris.

Foto’s: Siebrand Wiegman/FocusGroningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *