De Meanderen van het Reitdiep sieren Paddelpoel Eikenlaan

paddepoel-kunst-universum-meanderen van het reitdiep-8Met het ophangen van het laatste van de vier kunstwerken, ‘De Meanderen van het Reitdiep, zit het kunstproject Universum erop. ’t Is doan, zeggen de bewoners die met elkaar vier kunstwerken voor de Groninger wijk Paddepoel realiseerden. De meanderen van het Reitdiep waarin de sterrenbeelden zijn verwerkt.

 

In augustus 2011 gingen de bewoners van de wijk Paddepoel aan het werk onder toezicht van een aantal kunstenaars verbonden aan de wijk. Angelique Boter, Gea Koopman, Yvonne Moorlag en Bernadette Kuis realiseerden achtereenvolgens:

kunst, kunstproject universum, op en ondergaande zonOp en ondergaande zon aan de Zonnelaan

 

 

 

kunst, kunstproject universumSpica in sterrenstelsel maagd aan het Spicaflat ter hoogte van de Pleiadenbrug

 

 

paddepoel-universum-oud paddenpoel-30De geschiedenis van Paddenpoel Zonnelaan kruizing Pleiadenlaan

 

 

paddepoel-kunst-universum-meanderen van het reitdiep-9De meanderen van het Reitdiep aan de Eikenlaan hoek Morgensterlaan.

Het realiseren van deze kunst in de wijk laat de betrokkenheid van de bewoners zien. Zij kijken allen met veel plezier terug op het project. Een project waar geld beschikbaar voor gesteld is en waar we met elkaar dagelijks van kunnen genieten, een verrijking van kunst in de wijk waar de kunst steeds schaarse is geworden. Alle lof aan de voorzitter van de kunstcommissie Derk den Boer, die dit initiatief tot wasdom deed komen.

Alle deelnemers aan dit project wenst iedereen fijne kerstdagen en een goed 2013!

Eén gedachte over “De Meanderen van het Reitdiep sieren Paddelpoel Eikenlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *