Meer vrouwen in de Groninger politiek goed voor de samenleving

Vanmiddag een verkiezingsbijeenkomst in het Provinciehuis van Groningen. Een warm welkom van statenlid Truus van Kleef (CDA) die de aanwezigen een fijne inspirerende middag wenste. Binnen de staten in Groningen is zij één van de 13 vrouwelijke leden. De raad telt 43 leden hoogtijd dat dit gaat veranderen.

De verkiezingsbijeenkomst werd georganiseerd door  Women’s March Groningen en Stichting Stem op een Vrouw. In drie rondes gingen de kandidaten het debat aan over de toekomst van Groningen. Men ging in debat over veiligheid, het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie, energietransitie en de gevolgen van de aardbevingen. Partijen die deelname aan het debat waren: SP, PvdA, GroenLinks, VVD, Student & Stad, 100% Groningen, D66 en CDA en de ChristenUnie.

Een middag waar gebleken is dat vrouwen in de politiek een positief effect hebben en weten waar ze mee bezig zijn; nationale industrie, klimaatproblematiek, wetenschap etc. Meer vrouwen in de politiek is vast gunstig voor de samenleving. Nog een weg te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *