Meerdere diefstallen door politie opgelost

politie auto's-1De politie heeft met de aanhouding van een 36– en een 28 jarige man uit Groningen meerdere diefstallen opgelost. Het tweetal stal in de periode van begin september tot op heden onder meer fietsen, accu’s en een bierfust. Deze goederen werden verkocht en van het ontvangen geld werd drugs gekocht.

 

Uit onderzoek kwam naar voren dat het tweetal drieëntwintig fietsen als zijnde oud ijzer zijn verkocht. De fietsen werden door de mannen op straat aangetroffen en vervolgens meegenomen.

Informatie

Via wijkbewoners kreeg de wijkagent informatie dat er de laatste tijd in de Rivierenbuurt en de Herewegbuurt veel fietsen werden gestolen. Daarbij gaven zij een goed signalement aan de wijkagent door van de beide mannen die daarvoor verantwoordelijk zouden zijn. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in en kon beide verdachten, tijdens een diefstal, op heterdaad aanhouden. Beide mannen zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Preventie opkopers

De politie waarschuwt opkopers van goederen om kritisch te zijn bij de inname van goederen. Naast de legitimatieverplichting van inbrengers is het van belang goed te kijken of de combinatie van persoon en goed wel klopt. In dit geval boden de twee mannen continue verschillende gestolen fietsen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *