Meester kikker, Rogier van Rossem, te gast op Kinderwerktuin in Paddepoel

Het voorjaar is begonnen, de kikkers zijn terug! Om ons heen kwaken de kikkers en krioelen de eerste dikkopjes al weer in onze sloten. Ja, we wonen in een “Kikkerland”. Maar wat weten we eigenlijk van die kikkers om ons heen? Of van de ringslang die tussen ze door glibbert?, ook in de stad Groningen. En dat juist in een tijd waarin het internationaal heel slecht met deze kwetsbare diergroep gaat!

De kinderen van basisschool de Zaaier (groep 4) weten er vanaf vandaag van alles van. Alles van amfibieën en waarom ze het zo moeilijk hebben, maar ook van reptielen. Vandaag een bijzondere gastles op de Kinderwerktuin in Paddepoel. Rogier van Rossem kwam langs voor een heel bijzondere gastles. Behalve de man achter de jeugdfilm “Meester kikker”, de zomerhit van 2016, is Rogier amfibieën en reptielen specialist van Terrariumspeciaalzaak Kameleon in Tilburg.

In een bijzondere gastles bracht hij de kinderen vandaag ons eigen terrarium met reuzenboomkikkers die vanaf dat moment in elke amfibieën les als levende lesmaterialen aan alle andere kinderen zullen worden voorgesteld.

Om zijn unieke gastles extra feestelijk te maken had Rogier nog veel meer bij zich: fel gekleurde slangen, hagedissen en padden groter en zwaarder dan grapefruits!

De kinderen kregen in deze les, over hoe amfibieën en reptielen leven, een unieke kans ècht met deze dieren kennis te maken. Ze mochten ze niet alleen aanraken maar ook, wie dat durft, in de hand houden en de slang misschien wel om hun hals dragen. Zo leren ze over het leven van deze dieren, om nooit meer te vergeten, ontdekken ze hoe ze aanvoelen en misschien wel hoe het voelt een amfibie of een reptiel te zijn.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *