Meiprocessie en bedevaart in Warfhuizen

Gisteren, 20 mei, vond de traditionele meiprocessie plaats ter ere van Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin. Na een Heilige Mis in de parochiekerk van Wehe den Hoorn trok de processie naar het Mariaheiligdom van Warfhuizen, naar de bedroefde moeder.  Helaas keerde de processie halverwege om en gingen terug naar de kerk vanwege de weersomstandigheden; het onweerde.

De Bedroefde Moeder van Warfhuizen is de meest gebruikte benaming voor Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin, het genadebeeld dat in de kluiskapel van Warfhuizen wordt bewaard. Sinds 2003 trekt het vele bedevaartgangers naar de bedevaartkluis in het dorpje in het noorden van Groningen. Het wordt in de volksmond ook wel Onze Lieve Vrouwe van Warfhuizen of Maria van Warfhuizen genoemd.

Bijzonder zijn de vele processies, kleine en grote, die de laatste jaren vanuit Wehe-den Hoorn naar Warfhuizen getrokken zijn. De grootste is tot nu toe de lichtprocessie op de vooravond van Palmzondag 2008 geweest, georganiseerd door de jongeren van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Meer info: klik hier

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *