Mensen worden gek van evenementen Drafbaan Stadspark

geluid-10Bijna honderd omwonenden van het Stadspark gingen maandagavond in gesprek met de gemeenteraadsfractie van de SP over de toenemende overlast door evenementen in het Stadspark en op de Drafbaan. De SP organiseerde deze avond naar aanleiding van de vele feesten op de Drafbaan de afgelopen weken. “Te vaak en te hard.” was een veelgehoorde mening uit de zaal.

In aanloop naar de commissievergadering over de toekomt van de Drafbaan als evenemententerrein aankomende woensdag wilde de SP de mening van omwonenden vragen. Raadslid Nicole Temmink trapte de avond af met de presentatie van de discussienotitie van de SP “Bruisend Groningen” aan de omwonenden. Hierin pleit de SP voor een betere balans tussen enerzijds het levendig en bruisend houden van de Stad en anderzijds de nachtrust en het woongenot van omwonenden. Deze balans is nu zoek. De kern van de notitie bestaat uit drie standpunten:

  • 1. Er moet een lagere decibelnorm ingesteld worden voor bastonen;
  • 2. De huidige decibelnorm moet aangescherpt worden, zowel die gesteld zijn in “Feesten in
    Balans II”, als die voor de Drafbaan;
  • 3. Er moeten duidelijke afspraken komen over rustblokken, de duur van evenementen en de hoeveelheid evenementen die plaatsvinden op de Drafbaan.

De discussie rondom deze voorstellen van de SP, onder leiding van SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk, was vruchtbaar. Vrijwel alle aanwezige omwonenden bevestigden het beeld dat op dit moment de overlast te groot is. “Mensen worden gek van het geluid.” sprak een boze bewoner.

Bron: SP Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *