Mevrouw Scholtens-Dussel Koninklijk onderscheiden

Na 24 jaar in het bestuur van De Schakel

Maandagavond 27 maart 2017 reikte loco-burgemeester Ton Schroor een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Derkje Scholtens-Dussel (roepnaam Dea). De uitreiking vond plaats om 21.00 uur in Wijkcentrum ‘De Schakel’, Rijksweg 15 te Groningen.

Mevrouw Scholtens werd onderscheiden vanwege haar inzet gedurende ruim 24 jaar op vrijwillige basis als lid en bestuurslid van Wijkcentrum De Schakel. Het wijkcentrum voorziet in een duidelijke behoefte op het gebied van sociaal-culturele activiteiten voor de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg in de stad Groningen.

Mevrouw Scholtens maakt sinds 1993 op bevlogen wijze deel uit van het bestuur. Gestart als bestuurslid en sinds 1999 tot op heden als secretaris. Vanuit het bestuur is mevrouw tevens op een gedreven, positief en zeer kundige wijze vertegenwoordigd in de activiteiten-commissie ‘SchakelSpektakel’, welke zorgt voor de sociaal-culturele activiteiten in de genoemde wijken.

Naast haar inzet voor De Schakel is zij een gedreven en waardevol vrijwilligster.
Van 1993 tot in 2005, toen de vereniging werd opgeheven, was zij voorzitter van toneelvereniging Concordia. Van 1995 tot 2006 was mevrouw Scholtens coördinator en collectant voor KWF Kankerbestrijding in de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg. En gedurende de periode van 2000 tot 2016 droeg zij, naast haar gezin, als mantelzorger zorg voor zowel een buurman als ook voor een familielid.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *