Militaire patrouilles in centrum Groningen

Op de Landmachtdagen bezoeken militairen verschillende steden. Vandaag in Groningen waar ze patrouilles liepen door de stad en zochten op deze manier contact met de samenleving, net zoals ze dat doen in missiegebieden. Op straat gingen ze in gesprek met het publiek en vertelden de militairen hun persoonlijke verhaal. De militairen in gevechtstenue demonstreren met realistisch klinkende oefenmunitie wat de landmacht doet.

In Groningen zagen we vandaag naast demonstraties ook militaire voertuigen, zoals het gevechtsvoertuig CV90 en het gepantserde wielvoertuig Boxer. Er was een klimtoren waar je zelf je grenzen kon verleggen. Kinderen konden zich laten schminken in camouflagekleuren.

Ook de Stichting Walk for life is aanwezig en verzorgd sportieve activiteiten zoals een hindernisbaan. De stichting is een jaarlijks loopevenement waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Elk jaar loopt 44 Pantserinfanteriebataljon mee. De organisatie van Walk for Life is de gehele dag aanwezig met sportieve activiteiten.

De militaire patrouille in de binnenstad van Groningen leverden wisselende reacties op.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *