Militairen en Justitie in estafette naar UMCG voor Walk for Life

Vandaag liep de 44 Pansterinfanteriebataljon RI Johan Willem Friso een estafette van de Johan Postkarzerne te Havelte naar het Oncologieplein in het Universitair Medisch Centrum Groningen voor Walk for Life en liep vanuit Assen een groep van de Dienst Justitiële Inrichtingen naar Groningen. Afgelopen jaar was dit een unieke actie met vele militairen die in colonne via de Grote Markt naar het UMCG marcheerden.

Rond drie uur werd de route vanaf de Ossenmarkt via de binnenstad van Groningen afgelegd op weg naar de hoofdingang van het UMCG naar het Oncologieplein waar Prof. Edo Vellinga, Dr. Janine Nuver en Luitenant-kolonel Bert Staf toespraken hielden.

Het programma werd afgesloten door Gerda Klooster, projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds. Zij werkt al jaren samen met onderzoekers/wetenschappers in het UMCG en ziet door haar werk wat er nodig is, wat wetenschappers nodig hebben, maar waar geen geld voor is.

Waarom de Walk for Life

Walk for Life wil jongvolwassenen, van 18 t/m 35 jaar, die met kanker worden geconfronteerd, hoop geven, kracht bieden om hun leven weer op te pakken. Jonge mensen, in de opbouwfase van hun leven, geconfronteerd met kanker perspectief geven voor hun toekomst.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *