Minder afval op Siebe Jan Bouma School Oosterparkwijk

Vandaag, 2 oktober,  waren we te gast op de Siebe Jan Boumaschool in de Oosterparkwijk. Hier verzamelden tientallen kinderen op 25 september 2012  afval in. “Minder afval dankzij mij” laat kinderen kennis maken met de gevolgen van milieuvervuiling en het nut van recycling. Als beloning ontvingen de kinderen een drinkbeker en broodtrommel van de gemeente Groningen.

Wethouder Janny Visscher was vanmorgen, 2 oktober, uitgenodigd om  het resultaat te beoordelen van het effect van het gebruik van de broodtrommel en drinkbeker. Op 25 september werd 39,9 kilo pauze-afval ingezameld.

Na het vertonen van de film van OOGTV gingen de kinderen van groep 7/8 naar buiten om samen met de wethouder en de milieustewards het gewicht te wegen. Hebben we ook écht minder afval geproduceerd nu we bekers en lunchboxen gebruiken? De meting voor de tweede keer van het totale afval van vijfschooldagen werd vergeleken met vorige week. Een geweldig resultaat. Het afval  van de eerste meeting 39,9 kilo was vandaag 13,7 kilo. Een afname van 26,2 kilo afval.

Zo zie je maar, “minder afval dankzij mij” is een succesverhaal. En laten wij volwassenen dit voorbeeld volgen. Samen met de gemeente Groningen en de kinderen een stad met zo min mogelijk zwerfafval.

Scholen kunnen zich aanmelden voor “Minder afval dankzij mij” via Tine Noorda: [email protected]

 

 

Een foto-impressie van vanmorgen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *