Moskeebezoeker mishandelt hond in Park Selwerd

natuur, dierenVanmiddag is er een hondje in het park Selwerd met een paraplu in elkaar getimmerd door een moskee bezoeker, laat één van onze bewoners ons weten. Gipsy, een tenger mechels herdertje, gaf er geen aanleiding toe om afgerost te worden door een moskee bezoeker. 

 

De eigenaar en de hond liepen op het losloopveld en mochten daar ook zijn. De eigenaar van Gipsy heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie voor mishandeling.

Dit soort praktijken gebeuren helaas veel vaker, gelukkig niet altijd zo heftig, maar het is geen uitzondering dat wij als gebruikers/hondenbezitter van de sokken worden gefietst, uitgescholden of een hond een trap krijgt door mensen.  We worden geschoffeerd en uitgelachen door ze als wij er iets van zeggen.

Met een grotere moskee  dan is afgesproken  maken de bewoners zich steeds grotere zorgen over hun woonomgeving en zijn de hondenbezitters bang dat meerdere honden het slachtoffer gaan worden van mishandeling.  Angst voor mishandeling van de trouwe viervoeter beperkt de rondgang in het park nu velen de moskee omgeving proberen te mijden.

Bron bekend bij de redactie

7 gedachten over “Moskeebezoeker mishandelt hond in Park Selwerd

 1. Beste Abdu,

  Die Moskee is veel later gekomen dan dat het park er was. Er werden dus altijd al honden uitgelaten, honden zijn gewoon in Nederland en horen erbij. Als je dat niet kunt accepteren ben je mischien wel in het verkeerde land. Die meneer liet zijn hond gewoon uit, heeft dus NIETS met provoceren te maken. Die hond is in ieder geval onschuldig, een hond slaan moet je NOOIT doen. Daarnaast denk ik dat een Moskee niet in een park hoort. Er zijn veel betere plaatsen te bedenken, waar wel voldoende parkeerruimte is en waar de moskee-bezoekers zich waarschijnlijk prettiger voelen. Want de honden blijven er, parkeerruimte is er te weinig en in de zomer liggen er weer mensen te zonnen, dat gaay vast ook als provoceren gezien worden.

 2. Volgens mij heeft het formaat van de Moskee niets te maken met dit verhaal en ik vind het wat apart dat het verhaal maar één kant lijkt te hebben;)

  Dat honden hier al langer zijn betekent niet dat je geen rekening met elkaar hoeft te houden en ik neem toch aan dat de bewuste moskee bezoeker niet als een wildeman het grasveld op gerend is van verre om een hond af te tuigen. Het is indien dit verhaal de waarheid raakt aannemelijker dat de hond dicht in de buurt van die man gekomen is en die man had ook iemand kunnen zijn, sterker nog, kan nog steeds iemand zijn, die bang is voor honden! Dat op zich maakt aftuigen niet ok maar maakt denk ik wel duidelijk hoe merkwaardig het is dat de context bijzonder afwezig is in dit verhaal.

 3. Ik vind dat wij Nederlanders te tolerant zijn, altijd alles weer weg aaien.
  Niemand heeft het recht om een hond te mishandelen. Zegt weer iets van de persoon.
  Dan wil ik ook nog even mijn mening geven over de moskee moet toch even van mijn hart.
  Plaats de moskee mooi aan de rand van de stad, met voldoende parkeerruimte.
  hebben wij daar in ieder geval geen last meer van.
  Kunnen ze doen en laten wat ze willen , allemaal tevreden mensen en dieren .

  • Jij bewijst in iedergeval allerminst tollerant te zijn en ik vraag me af wanneer mijn kerk van jou naar de rand van de stad moet omdat de grote hoeveelheid mensen je overlast bezorgd;)

   Wat een kulverhaal. Gaat iedereen nou doorzagen omdat het een Moslim en de kennelijk omstreden moskee betreft? Ik heb zelf een hond en als ik verwacht dat iemand een probleem met honden heeft of bang is hou ik mijn hond er uit de buurt. Maar omdat het hier Moslims betreft moet ik dat maar niet doen?

 4. Die bezoeker boft dat hij geen echte, zoals Rudie 2 bijvoorbeeld, trof in dat park. Dan kon de paraplumepper gedag zeggen tegen zijn arm, hoe harder je mept hoe harder ze bijten 😉 (maar dan zijn de hond en zijn eigenaar natuurlijk de kwaaie want een hond mag wss niet eens van zich af bijten als ie slaag krijgt) Dat onrein dier snap ik niet, ik ken meerdere Moslims die honden in huis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *