Muurschildering ter ere aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk

Vanmiddag, 15 september, nam wethouder Roeland van der Schaaf, voor het geboortehuis van voetballegende Dick Nanninga aan de Lindenhof 14 in de Oosterparkwijk, de petitie voor een eerbetoon aan de voetbalheld officieel in ontvangst.

Eerder deze week werd bekend dat een aantal initiatiefnemers: Tjeerd van Dekken en Sandra Beckerman, mede namens VV Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen) & Dick Heuvelman (sportjournalist) de voetballer met een muurschildering in de Oosterpark willen eren.

Wethouder Roeland van der Schaaf is verheugd met dit initiatief. Zowel de gemeente Groningen als woningcorporatie Nijestee dragen financieel bij voor de realisering van dit project liet de wethouder weten. De plek daar wordt druk over nagedacht.

Nanninga kwam tot op 24-jarige leeftijd uit voor de Groninger amateurclub Oosterparkers. Trainer Cor van der Gijp haalde hem in 1973 naar Veendam, waar hij zo opviel dat hij reeds een jaar later naar Roda JC werd getransfereerd. Daar speelde hij acht seizoenen. Een transfer naar Ajax ketste af, omdat hij ook een bloemenzaak in Kerkrade had.

 

 

Alle foto’s: klik hier 

In de finale van het WK voetballen tegen gastland Argentinië was Nanninga er weer bij, bij Oranje. Hij viel in voor Johnny Rep en scoorde acht minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) uit een voorzet van René van de Kerkhof. De wedstrijd eindigde na verlenging in 3-1 voor Argentinië, onder meer door twee treffers van Mario Kempes.

 

 

1 gedachte op “Muurschildering ter ere aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.