Muurschildering ter ere aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk

Update:

Aan een petitie van 15 september 2017, waarin de oproep werd gedaan voor een eerbetoon aan Dick Nanninga. wordt eindelijk uitvoering tot realisering gegeven. Tjeerd van Dekken, één van de initiatiefnemers van de petitie: “Nu het bijna zo ver is keert een geboren en getogen voetballegende terug in de Oosterparkwijk. Dat is schitterend en ontroerend. We zijn er trots op”. Ook Sandra sluit aan met: “Dick Nanninga is een held. Trots dat hij eindelijk het eerbetoon krijgt wat hij hier verdient. In het hart van deze mooie wijk”. Dochter Petra benoemt: “Ik ben blij dat het eindelijk gaat gebeuren bijna 7 jaar na zijn overlijden. Hij is nog steeds de beste spits in Nederland, zelfs hier in België heb ik geen betere gezien. En hij is nog altijd topscorer bij Roda JC.”

De locatie voor de muurschildering is het ‘Ripperdahuis’ gelegen aan de Zaagmuldersweg. In samenwerking met streetart organisatie Writer’s Block is besloten dat de graffiti- en mural-kunstenaar Jack Lack de muurschildering gaat maken. De onthulling vindt plaats op zaterdag 26 november.

Vanmiddag, 15 september, nam wethouder Roeland van der Schaaf, voor het geboortehuis van voetballegende Dick Nanninga aan de Lindenhof 14 in de Oosterparkwijk, de petitie voor een eerbetoon aan de voetbalheld officieel in ontvangst.

Eerder deze week werd bekend dat een aantal initiatiefnemers: Tjeerd van Dekken en Sandra Beckerman, mede namens VV Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen) & Dick Heuvelman (sportjournalist) de voetballer met een muurschildering in de Oosterpark willen eren.

Wethouder Roeland van der Schaaf is verheugd met dit initiatief. Zowel de gemeente Groningen als woningcorporatie Nijestee dragen financieel bij voor de realisering van dit project liet de wethouder weten. De plek daar wordt druk over nagedacht.

Nanninga kwam tot op 24-jarige leeftijd uit voor de Groninger amateurclub Oosterparkers. Trainer Cor van der Gijp haalde hem in 1973 naar Veendam, waar hij zo opviel dat hij reeds een jaar later naar Roda JC werd getransfereerd. Daar speelde hij acht seizoenen. Een transfer naar Ajax ketste af, omdat hij ook een bloemenzaak in Kerkrade had.

Alle foto’s: klik hier 

In de finale van het WK voetballen tegen gastland Argentinië was Nanninga er weer bij, bij Oranje. Hij viel in voor Johnny Rep en scoorde acht minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) uit een voorzet van René van de Kerkhof. De wedstrijd eindigde na verlenging in 3-1 voor Argentinië, onder meer door twee treffers van Mario Kempes.

Eén gedachte over “Muurschildering ter ere aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *