Muziekvoorstelling Bevroren tranen in Groninger Synagoge

jodenvervolging-1Op donderdag 16 april om 20:00 uur a.s. een muziekvoorstelling “Bevroren tranen” met Maarten Peters.

Maarten Peters schrijft en zingt al 16 jaar de poëtische teksten en de mooie muziek voor de grote 4 mei herdenking op Kamp Westerbork. Hij heeft zijn prachtige liedjes verzameld onder de titel “Bevroren tranen”. Gezongen verhalen, als kleine monumentjes.

Maarten Peters componeert o.a. voor Liesbeth List, Rob de Nijs, Margriet Eshuijs en is daarnaast theater maker in hart en ziel. 16 april is het zeventig jaar geleden dat Groningen werd bevrijd. De muziekvoorstelling Bevroren tranen is dan ook gemaakt om hier bij stil te staan, terug te kijken maar ook zeker vooruit.

Maarten zal naast het zingen van zijn liederen vertellen over zijn ontmoetingen met bijzondere mensen en gebeurtenissen die hem inspireerde tot het schrijven van dit unieke repertoire. Hij illustreert zijn verhalen ook met korte filmpjes en het beelddecor van de voorstelling bestaat uit mooie beeldcollages waarin lokaal historisch beeld materiaal van Groningen is verwerkt. Ook het podium van de Synagoge is daarin van grote betekenis.

Een waarachtig unieke voorstelling. Meer informatie: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *