Muzikaal sprookje Tuinwijk een geweldige belevenis!

groningen-tuinwijk-de ecodroom-14Al lopend door de wijk maakten bewoners kennis maken met Klaas de Kunstmestman, oma Bessemoer en prinsesje Sterre. Regisseur en wijkbewoner Hiepie Hoogeveen smeedde alle ingredienten tot een fantasierijke voorstelling. Prinsesje Sterre heeft een droom, de Ecodroom.

Sterre ging op pad, dwars door de wijk en het nieuwe ecologische Bessemoerpark en ontdekte bijzondere plekjes, waarvan de meeste wijkbewoners het bestaan niet wisten… Wat gebeurt er als Sterre plotseling een pad op haar pad vindt?…

 

Het sprookje werd vanmiddag, zondagmiddag 31 mei, in al zijn facetten gepresenteerd door zo’n zeventig auteurs onder grote publieke belangstelling. Aan het eind van de middag is gezamenlijk een levend monument voor Klaas de Vrieze opgericht.

Een compliment voor de organisatie die er zeker in geslaagd is bewoners uit Tuinwijk en Paddepoel Zuid Oost te verbinden. In de volgende wijkkrant een uitgebreid verslag.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

3 gedachten over “Muzikaal sprookje Tuinwijk een geweldige belevenis!

  1. Het was inderdaad weer een groot succes!
    Liesbeth heeft weer laten zien dat ze én enorm veel mensen op de been kan brengen, én een hèle hèle leuke voorstelling vorm kan geven!
    Echt iemand om te blijven volgen!

    • En mensen met elkaar in de wijk laten te verbinden. Het was ontzettend inspirerend om mee te doen. Dank Liesbeth, Hiepie, de costuumnaai(st)ers, decorbouw(st)ers, Sander, de dichter Jelle, tekstschrijvers, zangers, spelers . En natuurlijk het publiek uit de Tuinwijk, Paddepoel Zuid-Oost vrienden en familie die het winderige en regenachtige weer getrotseerd hebben!

  2. En….niet te vergeten Diuwke, wat een fantastische vrolijk makende enthousiaste muzikale ondersteuner!!!!!! Ik heb er heel erg van genoten!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *