Natuurrijk tuinieren en maak van je tuin een paradijs

tuinieren-1Er is nog plaats bij de cursus ‘Natuurrijk tuinieren’ die tuinontwerper Rixt Langeveld vanaf 17 september in Meerstad en vanaf 26 september in Groningen West geeft.

De gemeente Groningen ondersteunt deze cursus en betaalt een deel van het cursusgeld. Langeveld: “De cursus ‘Natuurrijk tuinieren’ is een praktische cursus. Je leert je hoe je van je tuin een paradijs voor vogels, vlinders, planten en dieren kunt maken.”

Regenwater
De gemeente Groningen heeft belang bij deze cursus, legt stadsecoloog Klaas van Nierop uit. “Als Stadjers een groene tuin hebben, is dat goed voor de waterberging. Helaas is het een trend om je tuin helemaal te verharden. Dat betekent een grotere druk van regenwater op het riool en meer kans op wateroverlast. De gemeente heeft dus baat bij groene tuinen. Het water zakt dan mooi de grond in.”

Bijen
En verder zijn groene, natuurrijke tuinen goed voor de leefomgeving, zegt Van Nierop. “Een tuin met vlinders, vogels en bijen is goed voor de kwaliteit van de leefomgeving en heeft een positief effect op de gezondheid”

Cursus Meerstad:
Najaar 2013: dinsdag 17 september, 1 en 15 oktober, excursie: 21 september.
Voorjaar 2014: dinsdag 18 maart, 1 en 15 april, excursie: 19 april

Cursus Groningen West:
Najaar 2013: donderdag 26 september, 10 en 24 oktober, excursie 5 oktober.
Voorjaar 2014: donderdag 20 februari, 6 en 20 maart, excursie 5 april

Meer informatie en aanmelding >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *