Natuurspeeltuin voor de Vrouwenopvang

Vanuit het project Huisje Boompje Beestje wordt er de aankomende weken gestart met de aanleg van een natuurspeeltuin bij de Vrouwenopvang van Het Kopland in Groningen. Spelen, natuur en dieren zijn goed voor kinderen, vooral voor kinderen die uit een stressvolle situatie komen.

De kinderen die in de Vrouwenopvang wonen hebben veel meegemaakt en Het Kopland juicht de komst van deze natuurspeeltuin dan ook toe. De Vrouwenopvang Wanneer het thuis niet meer veilig is door huiselijk geweld kunnen vrouwen en kinderen terecht bij de Vrouwenopvang van Het Kopland. Hier krijgen ze veilige opvang en begeleiding. Omdat een situatie van huiselijk geweld ook voor kinderen een traumatische ervaring is die diepe sporen achter kan laten, werken er bij Het Kopland speciale kindhulpverleners die de kinderen begeleiden. Een stukje natuur Kinderen zijn extra kwetsbaar na een traumatische periode, waarin zij misschien slachtoffer of getuige waren van huiselijk geweld.

Stichting Kinderpostzegels zet met het project Huisje Boompje Beestje natuur en dieren in om het zelfvertrouwen van kinderen te herstellen. Zo komen ze (weer) in hun eigen kracht te staan en kunnen ze de toekomst positiever tegemoet gaan. De vrouwen en kinderen die in de Vrouwenopvang verblijven gaan de natuurspeeltuin zelf onderhouden.
“De kinderen in onze opvang hebben vaak heftige situaties meegemaakt, zonder zorgen spelen en ontwikkelen is vaak niet voor hen weggelegd. In de opvang hebben we speelruimtes en speciale kinderbegeleiders. Deze natuurspeeltuin is een mooie aanvulling, buiten spelen is belangrijk voor kinderen en wordt hiermee nóg leuker. Het brengt een stukje natuur naar de Vrouwenopvang!” Paulien Sissingh, hoofd van de Vrouwenopvang in Groningen.

Een belangrijk project De aanleg van de natuurspeeltuin start deze week. Deze wordt aangelegd door aannemings- en grondverzetbedrijf Everts Winsum. Ook voor hen is dit een speciaal project. “Meestal houden we ons bezig met het aanleggen van particuliere tuinen, drainage en riolering, maar omdat dit project zo belangrijk is voor de kinderen in de opvang wilden we hiervoor graag een uitzondering maken!” aldus Erik Everts van aannemings- en grondverzetbedrijf Everts Winsum.

Het project Huisje Boompje Beestje is een samenwerking van de Kinderpostzegels, Nationale Postcode Loterij, IVN Natuureducatie en Federatie Opvang.

Foto: Kopland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *