Nederland – Argentinië op groot scherm Grote Markt

groningen-centrum-oranje wk voetbal-grote markt-1Woensdag 9 juli is halve finale WK voetbal Nederland – Argentinië op een megascherm te zien op de Grote Markt. Loco-burgemeester Van der Schaaf heeft daar vandaag zijn goedkeuring aan gegeven. De horeca in de binnenstad staat klaar voor de ontvangst van enthousiaste oranjefans. Ook voor morgenavond wordt verwacht dat iedereen er een mooi, feestelijk en veilig voetbalfeest van maakt. De Grote Markt wordt net als afgelopen twee keer een afgesloten evenemententerrein waar maximaal 4.500 bezoekers welkom zijn. Het tv-scherm komt voor het Stadhuis. De organisatoren zorgen voor beveiliging en toegang. Dit om grip te houden op het aantal bezoekers. Het megascherm op de Grote Markt is een initiatief van een aantal horeca-ondernemers aan de zuidzijde van de Grote Markt, verenigd in de Horeca Combinatie Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Omdat het om de halve finale gaat worden opnieuw veel mensen verwacht in de binnenstad van Groningen. Voetballiefhebbers die een plekje willen op de Grote Markt krijgen het advies: kom op tijd, want vol is vol. Voor mensen die de wedstrijd in de binnenstad willen zien, geldt: kies je café op tijd. Gemeente en politie gaan tijdig communiceren wanneer het erg druk wordt op het WK plein op de Grote Markt. Hierdoor is er nog voldoende tijd om een andere plek te kiezen waar een tv-scherm staat.

Het evenemententerrein op de Grote Markt is vanaf ca. 19.00 uur open voor publiek tot een uur na de wedstrijd. In samenwerking met de gemeente plaatst de organisatie extra fietsenrekken op de Vismarkt.

Loco-burgemeester Van der Schaaf verwacht verder dat alle horeca-ondernemers ook woensdagavond goede zaken doen. Terrassen zijn toegestaan zolang de veiligheid van de Oranjefans gewaarborgd is. Van der Schaaf: ‘Het was hier in Groningen zaterdag een fantastisch voetbalfeest. Geweldig als we woensdag weer zo’n feest beleven.’

Foto: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *