Niet meer genieten van je rust?

Humanitas organiseert het symposium Niet meer genieten van je rust? ouder worden en solidariteit. Humanitas wordt daarbij gesteund door mensen die actief zijn in organisaties als Denktank 60plus, Groningen Plus, Samenwerkende Ouderenbonden, Seniorenacademie en zorginstellingen.Datum: 13 november 2012 van 13.00 tot 17.00 uur in de Puddingfabriek, Viaductstraat 3a Groningen (vlakbij het hoofdstation).

Het jaar 2012 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot het jaar van actief ouder worden en de solidariteit tussen generaties. Ouderen staan daarbij volop in de belangstelling, niet in de laatste plaats omdat de gemiddelde levensverwachting van de mensen toeneemt. Dit zal gevolgen hebben voor alle sectoren in de maatschappij. Humanitas wil als vereniging van maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw haar bijdrage leveren aan het gesprek.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt en/of zich actief wil inzetten als het om de (toekomstige) oudere gaat.

Op het symposium komen onderwerpen aan de orde die de (toekomstige) ouderen aangaan – om vervolgens aanbevelingen op te stellen voor het nemen van (nieuwe lokale) initiatieven over solidariteit en aandacht voor individuele behoefte en het verschil tussen mensen.

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie/thee

13.30 uur Opening en inleiding door Michiel Verbeek, Directeur biblionet ID en bestuurslid Humanitas

13.45 uur “Genieten is een werkwoord” door Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en coördinator Nationaal Programma Ouderenzorg in Noord-Nederland

14.15 uur Voorbeelden van actief ouder worden

14.30 uur Pauze

15.00 uur Open Plein, samenwerken aan aanbevelingen

16.00 uur Afsluiten met het Ouderen Rock Koor Jong van Hart

16.15 uur Hapje en een drankje

Aanmelding; u kunt zich aanmelden vóór 1 november 2012 op http://www.depudding.nl/humanitas/[email protected] of telefonisch 050 – 3120633

Het symposium wordt gefinancierd met de bijdrage die Humanitas ontvangt als deelnemende organisatie aan het onderzoek naar de analyse van zorgbehoeften en het organiseren van zorg en ondersteuning vanuit het perspectief van de oudere.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6Ld6aHkiAAAAAJO4jmoAztyjjvYBemgp-ytOPJFZ&ver=1.23