Nieuw Centrum voor de Kunsten per 1 juli

muziek-muzikanten-jong talent-1Fusie Muziekschool en Kunstencentrum gaat door

De Stedelijke Muziekschool en de Kunstencentrum Groep Groningen gaan per 1 juli aanstaande fuseren. De twee organisaties gaan samen verder als Centrum voor de Kunsten.

Eind vorig jaar zette het college van B&W de fusieplannen tijdelijk stop, omdat er te veel onduidelijkheid was over de rechtspositie van de muziekschoolmedewerkers. In de afgelopen maanden is gebleken dat het oorspronkelijke idee, namelijk een fusie tussen beide partijen, nog steeds haalbaar is.

Op 31 januari is in het overleg met de vakbonden het sociaal statuut vastgesteld. Dit gebeurde onder voorbehoud van het positieve oordeel van de vakbondsleden. Afgelopen woensdag, 13 maart, heeft een ledenraadpleging plaatsgevonden. De uitslag daarvan is dat de vakbonden nu definitief hebben ingestemd met het sociaal statuut.

Rechtspositie medewerkers
Wethouder personeelszaken Ton Schroor is blij met het resultaat: “Hoewel niemand heeft getwijfeld aan de inhoudelijke voordelen van de fusie, liet de vaststelling van het sociaal statuut vorig jaar te lang op zich wachten. Nu ligt er alsnog een statuut waarover alle partijen het samen eens zijn en dat is goed nieuws. Vooral voor de medewerkers die nu weten waar ze aan toe zijn.”

muziekschool -

sint jansstraat-groningen-google streetview

Overgang
Dinsdag 26 maart is de ondertekening van de overdrachtsakte. Wethouder Dig Istha en, namens de nieuwe organisatie, voorzitter van de Raad van Toezicht Wim Cornelis, ondertekenen dan de fusiepapieren.

De komende maanden tot 1 juli gebruikt de gemeente om de overgang van de medewerkers naar de nieuwe organisatie zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *