Nieuw spoor naar Groningen | Grootschalige werkzaamheden succesvol afgerond

Van woensdag 6 mei tot en met gisteren woensdag 3 juni 2020 zijn er grote werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Haren verricht en reden er geen treinen tussen ondermeer Groningen en Assen.

In bijna vier weken tijd is heel veel werk verzet. Het resultaat: een nieuw extra spoor, een opknapbeurt voor bestaande sporen en nieuwe bovenleiding en beveiliging over een traject van vier kilometer. Vanaf vandaag, 4 juni, rijden de treinen weer over het traject én stoppen er treinen langs een nieuw, extra perron op Groningen Europapark.

Het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren is klaar voor gebruik en op station Groningen is ruimte gemaakt voor de aanstaande verbouwing die tot en met 2023 duurt.

Nieuw spoor

Tussen de stations Groningen Europapark en Groningen is een nieuw extra spoor aangelegd. Hiermee is het traject helemaal viersporig en klaar voor de toekomst. Er liggen nu twee sporen mét en twee sporen zonder bovenleiding. Zo wordt de landelijk (elektrische) treindienst van NS zoveel mogelijk gescheiden van de regionale (diesel) treindienst van Arriva om elkaar bij een verstoring zo min mogelijk te beïnvloeden.

Meer info: klik hier 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *