Nieuwbouw Hoogeweg Reitdiep van start

Al weken horen we het gedreun van de heipalen ter voorbereiding van de bouw van 467 appartementen en 231 short stay appartementen gelegen aan de Hoogeweg in de Groninger wijk Reitdiep. Vandaag de eer aan wethouder Joost van Keulen voor het geven van het startsein.

Doelgroep is studenten en dan met name internationale studenten.
In de plint van het gebouw is ruimte voor lichte horeca, met name gericht op de bewoners van het complex, maar ook wijkbewoners zullen welkom zijn. Er worden voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd, grotendeels ondergebracht in een parkeergarage.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

2 gedachten over “Nieuwbouw Hoogeweg Reitdiep van start

 1. Waarom maken ze van het Zernike nu niet gewoon een campus waar ook de studenten kunnen wonen?
  Nu is het zo, dat door de komst van deze studentenflats minder studenten in tot studentenkot omgebouwde woonhuizen gaan wonen, maar verlost worden woningeneigenaren niet van ze omdat de studentenflats in eerste instantie bedoeld zijn voor de buitenlandse student.
  In het studentenflat op de Trefkoellocatie ‘Upsilon” worden Nederlandse studenten om die reden geweigerd.
  Als het Zernike een campus word zijn wij in de woonwijken ook verlost van de studenten en worden onze huizen weer verkoopbaar, want niemand wil naast die teringzooi wonen van hen.
  Het is tot in de kleine uurtjes kabaal, voor de deur breek je de nek over de fietsen en dan nog maar te zwijgen over het afval wat om de studentenhuizen slingert.
  In straten waar studenten tussen de gewone mensen wonen, is het een toename van muizen en ratten vanwege het afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *