Nieuwbouw van start op historische plek ACM | Wonen aan de crossroads

impressie lefier

Na weken van grondsanering start bouw mei 2021 van 53 appartementen

Lefier verbindt stad en historie met bouw 53 appartementen in project Crossroads 

 Waar wegen elkaar kruisen, Stad en Ommeland in elkaar overgaan en veevoederfabriek ACM decennialang het beeld bepaalde start Lefier volgende maand met de bouw van 53 appartementen.

Toekomstige huurders wonen straks op een plek met historie, onderdeel van project Crossroads.  Het terrein was ooit al eigendom van Lefier, maar als gevolg van de financiële crisis tien jaar geleden werd besloten de toenmalige bouwplannen voorlopig op te schorten. Op het terrein rond de oude fabriek ontwikkelden zich diverse activiteiten, waaronder vijftig piepkleine tuintjes die door buurtbewoners werden beheerd.  

 
Tweekamerappartementen 

Nadat de sloop van de fabriek voltooid werd, ontwikkelde Geveke Bouw BV een nieuw ontwerp van in totaal 282 woningen, waarvan Lefier er 53 afneemt en voor verhuur zal aanbieden. De bouw van de appartementen start in mei dit jaar.  

 
Crossroads 

Het project kreeg de naam Crossroads omdat veel verschillende wegen elkaar op deze plek kruisen en ontmoeten: het Reitdiep, de ringweg, de Friesestraatweg, het fietspad en het treinspoor. Op het terrein worden de komende jaren zowel koopwoningen als vrije sector- en sociale huurwoningen gebouwd. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier, is trots op de realisatie van de woningen op de historische locatie: “Door het toevoegen van 53 betaalbare sociale huurwoningen wordt Crossroads een buurt waar niet alleen wegen elkaar kruisen, maar ook verschillende soorten woningen bijna in elkaar overgaan. Een stukje geschiedenis blijft hiermee behouden. Wij dragen bovendien bij aan een ongedeelde stad.” 

 Harry Leggedoor, directeur bij Geveke Bouw BV: “We zijn blij dat na een planologisch ontwikkeltraject van ruim 5 jaar nu eindelijk met de realisatie kan worden begonnen. Naast de 53 sociale huurwoningen van Lefier worden ook nog ruim 230 zogenaamde midden-dure drie- en vierkamer vrije sector huurwoningen aan de woningvoorraad van Groningen toegevoegd, waarvan het overgrote deel door een pensioenfonds in exploitatie zal worden genomen. Voor alle woningen zijn ruim voldoende parkeerplaatsen binnen het gebied en op eigen grond beschikbaar.” 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *