Nieuwe Gemeenteraad Groningen geinstalleerd

Per 1 januari 2019 is Groningen na de herindeling met Haren en Ten Boer de vijfde grootste gemeente van Nederland met 231.618 inwoners. Dit maakte burgemeester Peter den Oudsten bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het gemeente bestuur hield gisteravond een nieuwjaarsreceptie voor genodigden in het Grand Theatre aan de Grote Markt. 

Eerder op de dag werd onder grote publieke belangstelling de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen geïnstalleerd. Tijdens deze vergadering werden Paul de Rook, Joost van Keulen, Mattias Gijsbertsen en Roeland van der Schaaf als tijdelijke wethouders benoemd.

Verder ging de burgemeester in op de raddraaiers die geregeld de fout ingaan bij de viering van oud en nieuw jaar zoals in onze wijk Paddepoel. Hierbij valt te denken aan gebiedsverboden of andere maatregelen om erger te voorkomen. Een kwestie die hij met de gemeenteraad wil bespreken. We merken hierbij op dat in de kwestie Voermanstraat de afgelopen jaren al veel energie is gestoken om erger te voorkomen echter zonder het beoogde resultaat.

GroenLinks-wethouder Mattias Gijsbertsen leidt als formateur onderhandelingen voor een nieuw college. De vier partijen gaan voor een nieuw college dat een groene en sociale beweging inzet, maar wel onder moeilijke financiële omstandigheden en met een kortere collegeperiode dan gebruikelijk. Na verkenningen in hoofdlijnen wordt nu verder gesproken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *