Nieuwe stap NAM directeur Leemput

loppersum-persconferentie gaswinning-108Gerald Schotman is met ingang van 1 oktober 2014 benoemd als nieuwe directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Hij is sinds 2009 de Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development Shell.

“Ik ben verheugd over mijn benoeming bij NAM en zie uit naar de samenwerking met de collega’s bij NAM en alle stakeholders in de gebieden waar wij actief zijn”, aldus Schotman. Hij volgt de huidige NAM-directeur Bart van de Leemput op die nu vijf jaar leiding geeft aan het olie- en gaswinningsbedrijf. Van de Leemput maakt een nieuwe stap binnen het Shell concern, als Executive Vice President Operated Assets Upstream International wordt hij verantwoordelijk voor alle door Shell aangestuurde ‘upstream’ activiteiten.

Gerald Schotman studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit in Delft en kwam in 1985 als ingenieur-onderzoeker werken bij Shell in Rijswijk. Daarna vervulde hij diverse technische en commerciële functies in het buitenland en werkte aan opdrachten in het Verenigd Koninkrijk, Brunei en Oman tot zijn benoeming in 2006 als Vice President Strategy binnen het Shell onderdeel Exploration & Production. In 2009 werd hij Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development van Shell. Deze laatste twee functies heeft hij vanuit Nederland ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *