Nieuwe Universiteit houdt open lunch in Starbucks

groningen-centrum-nieuwe universiteit groningen-1Studenten van De Nieuwe Universiteit Groningen (DNU) organiseerden woensdag 1 april een ‘open lunch’ met gratis koffie en koekjes bij de onlangs geopende Starbucks in de Universiteitsbibliotheek (UB). Ze willen daarmee aandacht vragen voor de toenemende commercialisering van de universiteit en het gebrek aan inspraak voor studenten en personeel.

Een ludieke actie op 1 april, maar met een serieuze ondertoon. Mertens: “Democratie is geen grap. De Starbucks was er nooit gekomen als de studenten en personeel het voor het zeggen hadden gehad.” Verschillende partijen in de Universiteitsraad waren tegen het besluit, maar konden dit niet tegenhouden.

“De actie geeft studenten en personeel een kans om een stukje van hun universiteit terug te nemen. Je ziet in de tentamenperiode dat de UB bomvol zit. De universiteit schopt hbo’ers uit de UB, maar geeft intussen wel ruimte aan Starbucks.” aldus Mertens.

Vanavond is er weer een actiebijeenkomst van De Nieuwe Universiteit om 19.30 in het Academiegebouw. DNU wacht op de trappen, te herkennen aan de opgespelde rode vierkantjes.

Foto: Nieuwe Universiteit

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *