Nijestee honderd jaar | Plant eerste boom van honderd


Vandaag, 29 november, hebben de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf en Nijestee-directeur Pieter Bregman de eerste boom geplant ter ere van haar honderd jarig bestaan. De plek in de Oosterparkwijk werd hiervoor uitgekozen en wel op de hoek van de Gorechtkade en de Ripperdalaan. Nijestee verhuurt de meeste woningen in de Oosterparkwijk, die in 2019 ook 100 jaar bestaat.
In 1919 vonden Stadjers al dat iedereen goed en betaalbaar moest kunnen wonen. Daarom werden in dat jaar twee woningcorporaties opgericht: de woningbouwverenigingen Gruno en Groningen. De eerste woningen werden gebouwd in de Grunobuurt voor het spoorwegpersoneel en in Het Blauwe Dorp in de Oosterparkwijk. Gruno en Groningen werden 31 december 1998 samen Nijestee.

Het belang van groen
Honderd jaar later vindt Nijestee nog steeds dat iedereen goed en betaalbaar moet kunnen wonen. Goed wonen gaat verder dan een eigen woning. Het gaat ook om een opgeruimde buurt, fijne buren, een veilig gevoel en is groen in de omgeving belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan struiken, bloemen en natuurlijk bomen! Bomen zijn de longen van de aarde. Ze nemen CO2 op en dragen bij aan de gezondheid van mens en dier. Bomen zorgen voor schone lucht en vangen fijnstof (deels) af. Daarnaast is een groene omgeving prettig om in te wandelen of fietsen, spelen, sporten of andere mensen te ontmoeten.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *