NNO spektakel van start met een Ode aan Charles Ivens in centrum Groningen

Immens, Indrukwekkend; Ives – een krankzinnig spektakel van een muzikale outsider

Gisteren, zaterdagmiddag 2 maart,  bracht een projectharmonieorkest op het Waagplein in het centrum van Groningen een selectie van stukken ten gehore die passen bij het repertoire van Charles Ivens. Een gezellige middag waar het orkest de waardering van het aanwezige publiek met veel applaus mocht ontvangen.

Het NNO werkt toe naar twee concerten op 15 en 16 maart in de Oosterpoort. ‘Het meest spectaculaire dat het Noord Nederlands Orkest de afgelopen twintig jaar heeft gedaan.’ Zo typeert artistiek leider Marcel Mandos de ode van het NNO aan de relatief onbekende Amerikaanse componist CharlesWat we deze maand gaan doen is het meest spectaculaire dat het NNO in de afgelopen twintig jaar heeft gedaan”, laat artistiek leider Marcel Mandos weten.

Men werkt toe naar twee concerten op 15 en 16 maart. Het gaat een zeldzaam spektakelstuk worden waarbij de Vierde Symfonie van Charles Ives gespeeld gaat worden: een stuk dat zelden wordt gespeeld. In de aanloop naar deze concerten vindt er een binnenstadsprogramma plaats. Volgende week zaterdag, 9 maart  lopen marching bands door de stad, en op deze zaterdag is dus het projectkoor en harmonieorkest te bewonderen op het Waagplein.

Alles is terug te vinden op de site van NNO waar u ook de kaarten voor de concerten in de Oosterpoort kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *