Nog nooit zo weinig vorst dus genieten

groninger-centrum-ubbo emmiussingel-mensen-1Het heeft nog nooit zo weinig gevroren in een winter als deze winter. Het kwam in De Bilt slechts 10 dagen tot vorst, ongeveer 30 vorstdagen minder dan normaal. Vorig jaar kwam de winter nog tot 44 vorstdagen. En dat konden we vandaag merken in de binnenstad van Groningen waar weer velen buiten zaten te genieten van het mooie weer onder het genot van een kop koffie of anders. Zo ook deze meneer met zijn trouwe viervoeter. Dat is het leven, genieten en deden we dat maar wat meer, want wat is echt genieten?

De winter van 2007 telde tot nu toe het minst aantal vorstdagen, toen werden er 15 geregistreerd. 1963 telde de meeste vorstdagen, namelijk 81. De meteorologische winter loopt nog tot 28 februari.

Ook het resterende deel van februari komt het niet meer tot vorst. Het waait tot vrijdag te hard om de temperatuur überhaupt in de buurt van het vriespunt te brengen. En met die stevige wind wordt bovendien zachte lucht aangevoerd. Vanaf dinsdag wordt het herfstachtig met middagtemperaturen boven de 10 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *