Noordelijke Ringweg met nieuwe ‘subtropische’geluidsschermen

Ontwerp Geluidscherm PlataanlaanVanaf donderdag 25 augustus start het plaatsen van de nieuwe geluidsschermen op de Noordelijke Ringweg vanaf het knooppunt Reitdiepplein tot aan de spoorbrug Groningen-Sauwerd  aan de stadszijde.  Automobilisten kunnen dan gewoon blijven rijden op dit traject, maar dienen vanaf dat moment wel  rekening te houden met beperkte rijstroken.Tevens is op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus de afrit Zonnelaan afgesloten tussen 9 en 15 uur.

De verwachting is dat de werkzaamheden enige dagen duren met een doorloop naar de week van 29 augustus.Niet alles zal gelijk groen zijn. Op de viaducten in dit traject staan nog voormalige kunstwerken van kunstenaar Stolzenbach (ijzeren wandsculptuur) die later verwijderd worden.

Subtropisch
De nieuwe kunsttof geluidsschermen komen op dezelfde plek te staan als de oude, die hoognodig aan vervanging toe waren. De oude geluidsschermen zijn eind juni verwijderd. Tevens is toen ook een nieuw afwateringssysteem langs de Noordelijke Ringweg aangelegd. De nieuwe schermen zijn iets hoger,  hebben een kleurrijk palet en geven de automobilist het gevoel langs een groene subtropisch woud te rijden.

Zomerwerkzaamheden
De werkzaamheden maken deel  uit van de zomerwerkzaamheden die  tot eind augustus 2016 duren.  Hierbij wordt  er o.a. ook  een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, en nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen aangelegd.

Bron en foto: Ring Groningen

Eén gedachte over “Noordelijke Ringweg met nieuwe ‘subtropische’geluidsschermen

  1. Wat een larie dat de kunstwerken van Stolzenbach vervangen gaan worden.
    Ze passen goed bij de lelijke plastic geluisdschermen, ze geven in ieder geval een beetje variatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *