Noorderburen in het Noorderplantsoen

groningen-oranje- en plantsoenwijk-noorderburen-12Noorderburen dat was wat vandaag centraal stond in het Noorderplantsoen in Groningen. De vooroorlogse buurten rond het Noorderplantsoen in Groningen staan bekend als mooie woonbuurten. Maar wat u en ik niet wisten dat er in de directe omgeving van het Noorderplantsoen vele  honderden grote en kleine bedrijven gevestigd zijn. Een stukje economie naast de deur en beter te weten, immers waarom van veraf als het dichtbij is. Alle foto’s van deze middag: klik hier

We kwamen Beno Hofman tegen in gesprek met  Liefke Knol.  Op haar facebookpagina filmpjes over mensen die nieuwsgierig zijn wat andere mensen vinden. Te zien vanaf dinsdag. De dames van Mamamia met bakfietsen vol knuffels.  U weet wel, knuffelen betekent houden van zorgen voor. Kinderen mogen niet de dupe worden van scheidingen etc. Dan spraken we met Meike Valenteijn. Zij ontwerpt en heeft veel ideeën over kindermeubilair. Ben net begonnen laat ze weten en binnen kort ook op het internet te vinden. Ze woont aan de Grachtstraat 38. Muziek. Ja StrijkersStudio Groningen. StrijkersStudio Groningen biedt instrumentale lessen voor viool, altviool en cello. Ook aan interieuradviezen ontbrak het niet. Ronald Mulder namens Artas Interieur en Adviesburo. Studio Hille met illustraties, vormgeving en schilderij. En in een kinderrijke omgeving ontbraken de kinderdagverblijven niet zoals Jottum en Little world.

Snel in de bus voor een speeddatesessie, een pannekoek of ballengooien. Ook TuinindeStad was aanwezig en we sloten deze gezellige middag af met het liedje Mien Toantje.

Zo zie je maar dat initiatieven van de wijken hun vruchten afwerpen en dat geeft veel goede moed naar de toekomst. Samen maken we Groningen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.