Noorderzon winnaar Groninger Cultuurprijs 2015

groningen-centrum-martinikerkhof-cultuurprijs 2015-3Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk van Cultuur reikte vanmiddag de Groninger Cultuurprijs 2015 uit aan de winnaar 2015 Noorderzon. Directeur Femke Eerland nam namens Noorderzon de prijs in ontvangst. De twee andere genomineerden van dit jaar waren striptekenares Barbara Stok en Ola Mafalaani, artistiek leider van het Noord-Nederlands Toneel.

De Groninger Cultuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die op bijzondere wijze een impuls heeft gegeven aan het culturele leven in de provincie Groningen. De Wessel Gansfort Cultuurprijs wordt sinds 1989 iedere twee jaar uitgereikt. De prijs is genoemd naar de Groninger humanist Wessel Gansfort. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere kunstschilder Henk Helmantel, dichter Jean-Pierre Rawie en organisator en inspirator op het gebied van popmuziek Peter Sikkema.

Jury
De jury bestond dit jaar uit Gelly Talsma, directeur Culturele Onderneming Groningen; Andreas Blühm, directeur Groninger Museum en Guy Weizman, choreograaf Club Guy&Roni en winnaar van de Wessel Gansfortprijs 2013. De winnaar krijgt een geldbedrag van 7000 euro en een kunstwerk gemaakt door Jimi Kleinbruinink, die gestudeerd heeft aan de kunstacademie Minerva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *