Norg met unieke kunst | Folly Art

Voor de vierde keer in in Norg een mooie route van ongeveer 7 kilometer, waar je al wandelende zeventien folly’s kunt bezoeken. De kunstroute start en eindigt bij Kunsterf Norg waar je nog even kunt genieten in de theetuin.

Wat is een folly?
Een bouwwerk met opzet zonder functie, landschap art, vermaak architectuur en kunst in de openbare ruimte. Al vele honderden jaren bouwen mensen deze nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land. Folly Art Norg is een evenement in Norg waarin de folly’s centraal staan.

Waarom folly’s?
We moeten in onze huidige samenleving altijd sneller, hoger, beter. Allemaal op weg naar de top. Folly’s zijn bijna het tegenovergestelde. Met het verhaal dat de bouwer wil vertellen krijg je een moment van bezinning, van reflexie. 
Alles moet altijd zin hebben. Maar is dat werkelijk zo?
Daarom zijn folly’s, dwaasheden. Die een knipoog geven naar onszelf.

Wat willen we bereiken?
Met het organiseren van Folly Art Norg willen we bereiken, dat bezoekers een rustmoment vinden in hun leven. Genieten van de prachtige natuur rond Norg en ondertussen kennismaken met het begrip folly. Op termijn willen we dat er steeds meer liefhebbers zullen komen van de vreemde, bijzondere, dwaze bouwwerken die folly’s vaak zijn.
Zal Norg  hét follydorp van Nederland gaan worden?  

De kunst is nog tot en met 28 augustus te zien!

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *