Nova Technology neemt  Groningse volleybal profclub Lycurgus over

Joop Alberda aangesteld als algemeen directeurDe van oorsprong Nederlandse multinational Nova Technology, opgericht door de broers Ramón en Pascuál AB, wordt grootaandeelhouder van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Lycurgus wordt hiermee de eerste Nederlandse volleybalclub met een betaalde directie en een Raad van Commissarissen en gaat verder onder de naam Nova Tech Lycurgus.

De volleybalclub is een begrip in de sportwereld als drievoudig landskampioen en vijfvoudig Beker winnaar. De overname biedt een financiële injectie om opnieuw op het hoogste niveau te kunnen presteren. Niemand minder dan voormalig technisch directeur NOC*NSF, Joop Alberda neemt de rol van algemeen directeur op zich. Hij verkreeg internationale bekendheid door met het Nederlands volleybalteam de gouden medaille te winnen tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

De aankoop is onderdeel van Nova’s maatschappelijke programma Embrace the Future om jeugd te inspireren meer te bewegen. Nova Tech Lycurgus trapt hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen af in de prestigieuze sportarena MartiniPlaza op 29 november aanstaande. Tijdens de persconferentie vandaaag, donderdag 9 november, gingen Ramón AB, Arie Wink en Joop Alberda in op de overname en de toekomstplannen van de club.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *